fbpx Tiki blestel na frankfurtskem sejmu | TIKI

Tiki blestel na frankfurtskem sejmu

Med 13. in 17. marcem je na frankfurtskem sejmišču potekal tradicionalni sejem ISH Frankfurt (International trade fair for sanitation, heating and air). Tiki se je na sejmu predstavil na izjemno frekventnem uglednem prizorišču, letošnja ponudba pa je obsegala Tikijeve toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode, grelnike vode, hranilnike in zalogovnike.

Frankfurtski sejem je je eden osrednjih evropskih poslovnih dogodkov naše branže – in to se je še kako videlo po številu poslovnih partnerjev, ki so obiskali Tikijev štand. Prokurist Peter Šilc pravi, da ne pomni, »kdaj se je v vsega nekaj dneh zvrstilo toliko poslovnih sestankov in uspešno sklenjenih poslov. Tikijeva celovita ponudba je naletela na izjemno pozitivne odzive, tako da bomo morali zagotoviti dodatne proizvodne kapacitete.«

 

Nadstropje višje se je v isti hali frankfurtskega sejma predstavila Tikijeva matična družba, švedski NIBE. Tiki, vodilni slovenski proizvajalec grelnikov vode in toplotnih črpalk za ogrevanje sanitarne vode in prostorov, se je že dodobra »udomačil« v globalni švedski skupini NIBE Industrier, katere sestavni del je. Po sedmih desetletjih razvoja Tikiju danes prav pripadnost globalni korporaciji, kakršna je NIBE, garantira dostop do najsodobnejših znanj, ki omogočajo globalni razvoj – in seveda prinašajo tudi svetovne standarde glede varovanja okolja. Tiki je kot sestavni del velike švedske svetovne družine zavezan visoki kakovosti ter zeleni energiji.

Izviri naše vsakdanje toplote danes preprosto niso več »in«, če skrbno ne ravnajo z naravnimi viri. Poiskati jih moramo v zraku, zemlji, vodi ali sončni energiji. Zato tudi toplotne črpalke Tiki združujejo najsodobnejšo tehnologijo, vrhunsko oblikovanje in spoštljiv odnos do vseh virov. Z njimi je mogoče ogrevati tako prostor kot sanitarno vodo, njihova največja prednost pa je, da najdejo toploto tam, kjer jo je zadosti in je praktično zastonj: v zraku ali pod zemljo, odlično pa se obnesejo tudi v kombinaciji s solarnim sistemom.

Obiskovalce frankfurtskega sejma so poleg energetskih zmogljivosti in cene najbolj zanimali podatki o ogljičnem odtisu. Strokovnjaki iz Tikija so jim ponosno pojasnili, da dosegajo tako grelniki vode kot toplotne črpalke izjemno nizke stopnje odtisa.