fbpx Prednosti TIKI aparatov | TIKI

Prednosti TIKI aparatov

HighTech

Zaščita pred legionelo

Če temperatura vode, shranjene v grelniku, 14 dni zapored ne doseže 65 °C, se grelec samodejno vključi, segreje vodo na temperaturo za čiščenje vode in tako prepreči nastanek legionele oz. jo učinkovito uniči.

Zaščita pred pregrevanjem

Zaščita preprečuje dvig temperature vode v grelniku nad 90 °C . Grelnik se izklopi in vas opozori na previsoko temperaturo vode zaradi nepravilnosti v delovanju. Z izklopom vas tudi ščiti, da se po nesreči ne opečete z izjemno vročo vodo.

Zaščita pred suhim vklopom

Zaščita preprečuje vklop segrevanja vode v grelniku, ki ni predhodno napolnjen z vodo. S tem se zaščiti notranjost grelnika pred pregrevanjem in posledično pregorevanjem grelnega elementa.

EcoSmart

prihrani do 25 % energije

Napredna in pametna funkcija EcoSmart prilagaja delovanje grelnika vode vašim potrebam. Z optimizacijo ogrevanja vode tako prihrani do 25 %  energije.

Kako deluje EcoSmart?

Funkcija spremlja vaše navade porabe vode. Po 7 dneh izračuna optimalen način delovanja, ki odgovarja vašim potrebam in to pri najnižji porabi  energije. Funkcija si namreč zapomni, v katerem delu dneva potrebujete največjo količino tople vode oz. kdaj je poraba tople vode najvišja. Na podlagi  izračunov se grelnik samodejno vklaplja in izklaplja, s čimer varčuje z energijo, saj ne vzdržuje stalne temperature (npr. 55 °C) kot pri standardnih nastavitvah. Če želite ali morate nastavitve spremeniti, postopek spremljanja oz. snemanja vaših navad enostavno ponovite.

EcoCare

Okolju in človeku prijazni

Grelniki nove generacije so izdelani iz 100-odstotkov recikliranih materialov in so prijazni do okolja ter ne vsebujejo človeku škodljivih snovi.

Visokokakovostna
izolacija

Nova generacija ima vgrajene številne tehnične lastnosti za varčnejšo rabo energije. Ena od njih je sloj posebne toplotne izolacije, ki je pri nekaterih modelih debela do 100 mm. Izdelana je iz visoko kakovostne, okolju prijazne poliuretanske pene, ki ne vsebuje CFC.

Evropska
kakovost

V aparate nove generacije so vgrajene komponente priznanih evropskih proizvajalcev, kar zagotavlja zanesljivo kakovost in dolgo življenjsko dobo električnih grelnikov.

Dvojna protikorozijska
zaščita

Novo generacijo električnih grelnikov vode odlikujeta prvovrstni izredno čist emajl in velika magnezijeva anoda, ki zagotavljata trpežnost tudi pri najtežjih delovnih pogojih in to brez škodljivih primesi v vodi.

Zaščita pred
okoljskimi vplivi

Kovinski kotli grenikov so izdelani iz visoko kakovostne hladno valjane jeklene pločevine, ki je čvrsta osnova za postopek emajliranja. Debelejša jeklena pločevina (2,25 mm za gornji in spodnji del kotla in 1,80 mm za plašč) ter zaščitni permaz zagotavljata večjo vzdržljivost pri težkih delovnih pogojih. Med skrbno nadzorovanim postopkom mokrega emajliranja se zadnji premaz izvaja pri 850 °C.

Enostavno in pregledno
upravljanje

Digitalna elektronska regulacija z mehkimi tipkami omogoča enostavno, pregledno in uporabniku prijazno upravljanje za odlično energijsko učinkovitost.