fbpx S Tikijem vlagate v prihodnost | TIKI

S Tikijem vlagate v prihodnost

Tiki, vodilni slovenski proizvajalec toplotnih črpalk za ogrevanje sanitarne vode in prostorov, se je že dodobra uveljavil v globalni švedski skupini NIBE, katere sestavni del je. Zato sta se tudi letos na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju med 13. in 17. septembrom predstavila skupaj. Tikijeva celovita ponudba, od ogrevalnih in sanitarnih toplotnih črpalk do hranilnikov in zalogovnikov vode, je naletela na izjemen odziv obiskovalcev.

Svetovni standardi varovanja okolja

Po sedmih desetletjih razvoja Tikiju danes prav pripadnost globalni korporaciji, kakršna je NIBE, zagotavlja dostop do najsodobnejših znanj, ki omogočajo globalni razvoj in svetovne standarde glede varovanja okolja. Vrhunske toplotne črpalke so najboljši primer evropske kakovosti ter skandinavske zavezanosti zeleni energiji, saj jih to vodilno evropsko podjetje izdeluje že več kot štirideset let.

Izviri naše vsakdanje toplote danes preprosto niso več »in«, če skrbno ne ravnajo z naravnimi viri. Poiskati jih moramo v zraku, zemlji, vodi ali sončni energiji. Toplotne črpalke Tiki in NIBE združujejo najsodobnejšo tehnologijo, vrhunsko oblikovanje in spoštljiv odnos do vseh virov. Z njimi je mogoče ogrevati tako prostor kot sanitarno vodo, njihova največja prednost pa je, da najdejo toploto tam, kjer jo je zadosti in je praktično zastonj: v zraku ali pod zemljo, odlično pa se obnesejo tudi v kombinaciji s solarnim sistemom.

Prav poletna sončna energija, zbrana v sončnih celicah na strehi, je tista, ki jo današnje pametne toplotne črpalke že uspešno kombinirajo s siceršnjim zajemom energije iz okolja ali zemeljskih globin.

Investicija v prihodnost

Obiskovalce celjskega sejma so poleg energetskih zmogljivosti toplotnih črpalk najbolj zanimale možnosti, ki jih pri prehodu na zeleno ogrevanje ponuja Eko sklad. Strokovnjaki in strokovnjakinje Tikija so na sejemski predstavitvi

odgovorili na številna podrobna vprašanja glede dostopa do sredstev. Pojasnili so tudi, zakaj se investicija v toplotno črpalko povrne že v nekaj letih. Računi namreč pokažejo, da se strošek segrevanja sanitarne vode v družinskem proračunu zmanjša kar do 75 %! Če je toplotna črpalka priključena na hišni solarni sistem, se v času presežene energije voda segreva na maksimalno temperaturo 65°C praktično zastonj!

Prokurist družbe Tiki Peter Šilc je ob zaključku sejmu poudaril: »Veliko povpraševanje po toplotnih črpalkah, tako za ogrevanje sanitarne vode kot prostorov, nam daje dodatno energijo. Kaže, da so tako investicije v razvojni center v zeleni Šaleški dolini kot tudi v širitev proizvodnje v Srbiji upravičene in varne naložbe v prihodnost. Tako bomo zagotovili kakovostna delovna mesta, uporabnikom pa vrhunske naprave evropske kakovosti.«