fbpx Z dobrim vetrom v jadrih | TIKI

Z dobrim vetrom v jadrih

Tiki v skladu s svojo družbeno odgovornostjo in poslanstvom »topline na ti« poleg varovanja okolja in športa podpira tudi izbrane dobrodelne projekte. Zato je finančno podprl humanitarno jadralno regato v organizaciji Lions kluba Konjice. V Kornatskem arhipelagu se je junija zbralo kar 100 jadralcev, ki so inicialni Tikijev prispevek podvojili na 11.500 evrov.

Lions klub Konjice zbrana sredstva tradicionalno namenja za socialni projekt „Mirno morje“, ki učencem osnovnih šol s spremljevalci iz lokalnega okolja omogoči enotedenske aktivne počitnice na Jadranu. Zaradi epidemije bo projekt izpeljan prihodnje leto, del zbranih sredstev pa bodo namenili za podoben projekt „Upanje 2021“ ter za siceršnjo humanitarno dejavnost kluba. V sodelovanju s šolami bodo nadaljevali s projektoma »Botrstvo Lions kluba Konjice« in »Medgeneracijsko sodelovanje in pomoč starejšim« ter z jesenskim razpisom enoletnih štipendij in študijskih pomoči za šolsko leto 2021/2022.

Tako se Tikijev vložek vrača v lokalno okolje, dobijo pa ga tisti, ki so po tem težkem covid-letu prijazne pomoči najbolj potrebni – naši najmlajši.

Zmaga na Lions rallyju 2021 je sicer že drugič pripadla jadralni ekipi Lions kluba Konjice s krmarjem Stankom Kolarjem. Drugo mesto si je prijadrala ekipa krmarja Andreja Kuka, prav tako člana Lions kluba Konjice, tretje mesto pa je zasedla ekipa Lions kluba Novo mesto s krmarjem Rokom Hudoklinom.